Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

Selasa, 5 Disember 2017

dah lama tak edit gambar


Rasanya dah agak lama pokcik tidak menggunakan software Adobe Lightroom. Kalau edit foto untuk sekeping dua tu pokcik lebih selesa guna Photoshop dan kalau setakat untuk upload kat facebook pokcik gunakan Photoscape. Bila beratus keping begini pokcik selesa gunakan Adobe Lightroom berbanding photoshop.

Tadi sahabat pokcik minta setiap gambar majlis persaraan beliau yang elok-elok dan mana yang cantik tu dicetak (cuci kedai). Banyaknya gambar yang pokcik rakam tu bukannya sepuluh dua tapi beratus beratus keping. 

Maka tadi bermulalah sesi pemilihan gambar. Selepas dipilih dan tapis akhirnya seratus lapan puluh sembilan keping berjaya menarik hati sahabat pokcik dengan tiga keping gambar yang ingin dibesarkannya dan siap diframekan.

Sahabat pokcik ni minta pokcik siap susun dalam album, tentang harga dia tidak kisah.. bagi tahu sahaja nanti.. dia bayarkan. Teringat pokcik satu ketika dahulu waktu pokcik bergiat dalam photo wedding.. waktu tu pakai kamera yang guna filem.. meriah tempahan waktu tu.

Sebenarnya dah lam pokcik tinggalkan kerja edit mengedit gambar ni... selamat mengedit gambarlah buat pokcik..
Share:

4 ulasan:

Warisan Petani berkata...

Tahniah pokcik.

sis gee berkata...

lawanya gambar..terang dan jelas!!

Noor Azlan berkata...

Gambar lebih menarik Pok Cik...

wafa cw berkata...

guano nampok biru ketu... ko screen kawe hahahaha

Cari Blog Ini

Followers

Blog Archive

Popular Posts

Copyright © POKCIKBLOGGER | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Free Blogger Templates