Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

Isnin, 23 Oktober 2017

Novel Demi DaraNovel Demi Dara garapan dari Abdul Rahim Awang ini merupakan novel yang keempat hasil buah tangan beliau yang pokcik baca selepas Bara, Saka dan Jin-Tina.

Abdul Rahim Awang merupakan salah seorang novelis kegemaran pokcik. Agak lama menyepi dan akhirnya pada 2016 beliau muncul dengan novel Jin-tina. Ternyata buah tangannya tidak pernah menghampakan pokcik.

Ending yang penuh kejutan. Rasanya novel ini tidak harus terhenti disini seperti kata Raof.

"Aku rasa Mazlan bukan saja bersedih, tapi berdendam" terang Raof.
"Sinar matanya dan cara dia memandang... eee... menyeramkan! Aku rasa kisah ini tidak terhenti disini atau hari ini"

Bagi Dara, dunianya telah musnah pada petang itu. Usia remaja, zaman sekolah, dan masa depannya hancur diragut empat lelaki keparat. Hanya pegangan agama yang mempertahankannya daripada mengambil nyawanya sendiri. Luka di tangan akibat duri mawar menyedarkan Dara daripada terus meratap nasibnya. Di matanya terbayang srikandi Melayu, dengan keris berlumuran darah. Dara mengerti, darahnya yang menitis perlu dibela. Dara bangun dan membetulkan hidupnya semula. Untuk membalas dendam, dia perlu merancang. Dan perancangannya amat teliti dan memakan masa yang lama. Sehinggalah sampai masa untuk melaksanakannya, dan empat lelaki binatang itu tumpas kepada strategi dan bilah mata kerambitnya. Namun, ia tidak berakhir di situ apabila abangnya, Mazlan di tangkap atas tuduhan membunuh. Perjuangan Dara di mahkamah baru bermula! Segala-galanya demi dara dan untuk Dara...
 

Novel setebal 386 mukasurat, dalam kesibukan dengan kerja pokcik habiskan bacaan dalam masa tiga hari kalau dikira jamnya lebih kurang empat jam.
Share:

2 ulasan:

Etuza Etuza berkata...

Singgah sini blogwalking

Normala Saad berkata...

Saya cuma baca satu saja novel beliau. Lama dulu....Orang Ketiga kalau tak silap tajuknya.

Cari Blog Ini

Followers

Blog Archive

Popular Posts

Copyright © POKCIKBLOGGER | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Free Blogger Templates