Selasa, 14 April 2015

Menyepi di sangkar ikan

Sungguh lama pokcik tidak mencatatkan apa-apa cerita di blog kesayangan pokcik ini.Sebabnya pokcik ingin menyendiri, bebas dari segala gangguan dan hubungan di dunia internet buat untuk sementara waktu.


Selesai kerja, sangkar ikan inilah tempat pokcik menyendiri... memancinglah aktiviti utama selain  dari aktiviti memberi makan ikan.


Cukup seronok memerhatikan keindahan setiap penjuru tasik dengan sinar kemilau mentari senja membias cahaya dipermukaan tasik. Sunyi, sepi dan damai.


Pondok kecil dengan ruang yang sempit inilah tempat berehat melunjurkan kaki, merebahkan badan, menyejukkan diri dari bahang kepanasan sang mentari.


Sebenarnya semuanya tidak dapat bertahan lama, dunia internet tidak dapat dinafikan lagi kepentingannya. Facebook dan whatsapp tidak boleh dilupakan. Telefon pintar amat penting walau dimana berada.

3 ulasan:

aisyah ambris berkata...

Bnyk ikan tak pokcik?? Hehe

norsalihah shaleh berkata...

best kn memancing... dulu pnah ikut abah memancing dlm sungai... best jer rasa. bila dh naik ke darat baru terasa takut buaya...haha. kelakar. tp betullah sekrg dunia internet. sehari tak on9 tak senang duduk jadinya

zinziemeewah

Mrs. A berkata...

Di manakah itu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Blog Pilihan Hati

Popular Posts

Copyright © Pokcikblogger.com | Powered by Blogger
Design by Saeed Salam | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Gooyaabi Templates